Tagtik

Zo loopt de weg naar de WK-finale

Doordat onze Rode Duivels hun poulewedstrijden tegen Panama (3-0), Tunesië (5-2) en Engeland (0-1) wonnen, stoot de Belgische nationale voetbalploeg als groepswinnaar door naar de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal.

Japan-België
Op maandag 2 juli spelen de Rode Duivels om 20.00 uur in de achtse finale van dit WK voetbal tegen Japan. Deze levensbelangrijke, maar haalbare kaart tegen het gedisciplineerde en collectief sterke Japan, vindt plaats in de Rostov Arena.

Brazilië-België
Als de jongens van Roberto Martinez Japan opzijzetten, wacht hen op vrijdag 6 juli de winnaar van het duel Brazilië-Mexico. Met deze clash in de kwartfinale in het achterhoofd, moeten De Bruyne en co echt wel op scherp staan. Pakken onze jongens revanche voor de verloren achtste finale op het WK in Zuid-Korea en Japan in 2002, toen België op voorsprong kwam tegen Brazilië na een doelpunt van ex-bondscoach Marc Wilmots, maar deze goal zag afgekeurd worden?

Frankrijk-België
Als de Duivels voorbij vijfvoudig wereldkampioen Brazilië raken, wacht hen in de halve finale vermoedelijk het Argentinië van Messi, het Portugal van Cristiano Ronaldo of onze Zuiderburen met Griezmann en co.

Spanje-België
Als kers op deze WK-taart van onze Gouden Generatie kan in de finale wel eens een match op leven of dood tegen Spanje op het programma staan. Als de Belgen de finale bereiken, hebben ze alvast bewezen dat ze tegen de grootste voetbalnaties ter wereld kunnen winnen. Waarom dan ook niet meteen de wereldbeker pakken?

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren