Tagtik

Zoektocht op Schelde naar vermiste sporter

De 50-jarige Wim Van Rentergem vertrok woensdagnamiddag 20 december voor een tochtje met zijn ligfiets. De vader van twee kinderen, die aan de zenuwziekte MS lijdt, vertrok vanuit zijn woning in Lokeren richting domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Wim wou immers een bezoekje brengen aan De Warmste Week. Rond halfvier arriveerde Wim opnieuw thuis. Hij sprong snel even thuis binnen in de Evelaarstraat in Lokeren en riep zijn zoon toe dat hij nog een rondje zou fietsen. Sindsdien verdween Wim echter.

De familie tast in het duister omtrent wat er met Wim, een geoefend fietser, gebeurd is. "Hij kan gevallen zijn en niet meer recht geraakt. Of aangereden." zegt zijn schoonzoon. De familie zocht al een groot deel van de omgeving af, maar voorlopig zonder resultaat.

Wim droeg woensdag op het moment dat hij verdween een witte regenjas, een lange zwarte wielrennersbroek met één witte streep en witte wielerschoenen. Hij is 1,85 meter lang, slank, blauwe ogen en kaal. De ligfiets heeft een wit frame en aan de achterkant is momenteel een oranje vlag bevestigd. De man heeft dringend medische zorgen ­nodig, klinkt het in het opsporingsbericht.

Afgelopen vrijdag en zaterdag zocht de cel Vermiste Personen van de federale politie met een sonarboot op de Schelde. Dat blijft voorlopig zonder resultaat, meldt TV Oost.

Wie informatie heeft omtrent Wim of weet waar hij zich bevindt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800-30.300

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - TV Oost/Picture: Federale Politie)

Ook dit kan u interesseren