Tagtik

Zware agressie tegen politie in Brugge

Op de sociale media is een filmpje opgedoken waarin te zien is hoe twee agenten rake klappen krijgen. Het incident deed zich vorige week in Brugge voor.

De politie hield een auto tegen toen die over een volle witte lijn was gereden. Een van de twee inzittenden vluchtte weg uit de auto, maar kon worden gevat. Enkele ogenblikken later stond de auto, met de broer van de gevluchte persoon nu aan het stuur, opnieuw bij de politie. De broer stapte uit en begon op de agent te slaan. Met hulp van enkele omstanders en een agent werd de man overmeesterd.

"Dit past niet in de maatschappij", aldus burgemeester Renaat Landuyt bij VRT Nieuws. "De politie is het laatste gezag op straat. Men moet dat zoveel mogelijk respecteren, ook in moeilijke omstandigheden. Er is nooit een reden om zomaar op de politie te slaan."

Burgemeester Landuyt ziet dit incident als een uiting van een trend waarin gezag steeds minder aanvaard wordt en sommige mensen zich veel veroorloven.

In Brugge waren er dit jaar al 19 gevallen van opzettelijke slagen en verwondingen tegen de politie. Na het incident met de doodgeschoten agent in Spa van vorig weekend en dit nieuwe voorval in Brugge is het voor de politievakbond VSOA duidelijk dat er dringend maatregelen moeten worden genomen.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren