Tagtik

Zware agressie tegen studenten in Leuven

Vorige week woensdag kreeg een jongeman omstreeks 23.30 uur plots een karatetrap in het gezicht bij de kruising tussen de Parkstraat en de Naamsestraat. Vervolgens werd hij door vijf kompanen van de dader nog getrapt en geslagen. "Hij hield er verwondingen aan over aan zijn kaak, oog en oor en werd naar het Heilig Hartziekenhuis gebracht voor verzorging", zegt Marc Vranckx van de Leuvens politie in Het Nieuwsblad. Ondertussen is de broer van het slachtoffer via Facebook op zoek naar de daders. De man die de karatetrap gaf, is groot en blond. De broer van het slachtoffer looft een vergoeding uit voor wie meer weet over de feiten of de daders.

Vorige week maandag kregen twee leerlingen die 's ochtends op weg waren naar school te maken met een agressief groepje jongeren aan het station van Leuven. Een van de daders zou samen met de twee slachtoffers vorig schooljaar les hebben gevolgd aan het VTI, de Vrije Technische School, in Leuven. Daardoor konden de slachtoffers de politie gemakkelijk op weg zetten naar de daders.

De moeder van één van de slachtoffers doet een emotionele oproep via Facebook. "Mijn zoon en zijn vriend zijn aan het station in Leuven op een laffe manier door een groepje Tsjetsjenen in mekaar geslagen. Blijkbaar zou het om een wraakactie gaan op willekeurige leerlingen van het VTI Leuven omdat een van die gasten vorig jaar uit school gegooid werd. Dit zinloos geweld is al een tijdje bezig. Directie en politie zijn op de hoogte en hebben al actie ondernomen door politie in burger rond de school te zetten. Spijtig dat ouders en leerlingen niet geïnformeerd werden zodat de kinderen alerter zouden zijn. Het is geen pretje met je toegetakeld kind op spoed te zitten."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren