Tagtik

Zware vechtpartij na laatste fluitsignaal

Het geplande Belgische volksfeest is er dinsdagavond uiteindelijk niet gekomen. Op elk dorpsplein in Vlaanderen en Wallonië stond wel een reuzescherm en waren festiviteiten voorzien, in Brussel verzamelden de fans in de vele bars voor een televisie. Centrale verdediger Samuel Umtiti besliste daar echter anders over en maakte een einde aan de droom van de Rode Duivels. De derde plek waarvoor zaterdag zal gevochten worden, is dan nog een mooie troostprijs.

Verschillende Belgische fans konden deze zure nederlaag maar moeilijk verkroppen. Zo brak in Kortrijk na de match een vechtpartij uit op het Kortrijkse Schouwburgplein nadat een Franse fan volgens omstaanders was komen provoceren. Enkele supporters raakten lichtgewond. Verschillende jongeren gooiden eveneens stenen naar trams en richtten hun woede ook op de politie. Vijf jongeren werden bestuurlijk aangehouden.

Ook in het Bruselse Jette verliep niet alles zoals het zou moeten. Jongeren vielen er de politie aan na de wedstrijd. Hierbij raakte een politieman gewond en een politievoertuig zwaar beschadigd. De politie, die met stenen bekogeld werd, kon enkele amokmakers oppakken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren