Tagtik

Poetins hoofddoel is angstaanjagend

22 July 2024 12:02 Dmitry Medvedev, de voormalige Russische president en premier, heeft gesuggereerd dat "Moskou binnen tien jaar zijn doel zal bereiken om de Oekraïense staat te vernietigen".

Trump: "Harris is nog makkelijker te verslaan"

22 July 2024 11:45 Het duurde uiteraard niet lang tot Donald Trump scherp reageerde op de opgave van Joe Biden in de race om het Witte Huis. Huidig vicepresident Kamala Harris neemt de handschoen op die Biden liet vallen voor de Democraten. Maar dat boezemt de republikeinse leider alvast weinig angst in.

Ook dinosaurussen hadden kanker

22 July 2024 11:40 Kankers kwamen al voor tijdens het Jura, meer dan 200 miljoen jaar geleden. Dat hebben Belgische onderzoekers van de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) en de universiteit van Luik (ULiège) kunnen aantonen in een uitgebreid onderzoek.

"Derde Wereldoorlog vermijden? Daarvoor is het al te laat"

22 July 2024 10:49 Sinds de invasie van Rusland in Oekraïne doemt de dreiging van een Derde Wereldoorlog op als een zwarte wolk die klaar staat om de hemel te doorbreken. Richard Overy, een Brits historicus, gelooft dat er verschillende spanningspunten zijn die ertoe kunnen leiden dat de mensheid (opnieuw) een nieuw mondiaal conflict zal beleven.