Tagtik

"Oorlog in Oekraïne kan jaren duren"

19 June 2022 12:08 Volgens Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, moeten de westerse landen zich voorbereiden op een jarenlange inspanning om Oekraïne te steunen: de oorlog in Oekraïne zou jaren kunnen aanslepen.

Na de hitte, regen en onweer

19 June 2022 09:05 Zondag maakt de hitte in de meeste delen van het land plaats voor bewolking, met buien en mogelijk een plaatselijk onweer. Alleen in het uiterste zuiden van het land gaat het kwik nog boven de 30 graden.

Barbecueën op je balkon: mag dat eigenlijk?

18 June 2022 14:22 Het is deze week bijzonder warm in België. Ideaal barbecueweer denken vele Belgen dan ook! Niet iedereen beschikt echter over een tuin, mogen we in dat geval eigenlijk gewoon barbecueën op ons balkon? Is dat toegelaten en eigenlijk veilig?

Zo verzacht je jeukende muggenbeten

18 June 2022 14:20 Wie zomerweer zegt, denkt automatisch aan muggen. Gezellige barbecues, een opblaasbaar zwembad in de tuin en heerlijk luieren, de zomer heeft zo veel te bieden. Maar niets zo irritant op deze momenten om constant te moeten krabben door vervelende muggenbeten. Als je gestoken bent door een mug, kan je verschillende dingen doen om de jeuk serieus te verminderen. Je hoeft voor vele behandelingen zelfs niet naar de apotheker te snellen.