Tagtik

"Linkse leerkrachten die ‘wit privilege’ doordrukken in de klas, moeten worden gerapporteerd"

10 October 2021 11:23 In Groot-Brittannië wil een parlementslid van de Conservative Party paal en perk stellen tegenover de grote groep extreemlinkse leerkrachten in het land. Jonathan Gullis vindt dat leerkrachten die extreemlinkse denkbeelden promoten in de klas gerapporteerd moeten worden bij het antiterrorisme meldpunt van de regering. Opvattingen die dit soort leerkrachten verspreiden zijn erg extreem en zetten aan tot haat tegenover blanke mensen. 

Recordaantal transgenders melden zich aan bij UZ Gent

10 October 2021 09:16 In de eerste negen maanden van dit jaar hebben zich al 694 transgenders gemeld aan het Centrum voor Seksuologie & Gender aan het UZ Gent. Een record volgens De Zondag. Momenteel gaat het al over meer personen dan heel 2020, dat ondanks corona ook al een recordjaar was. De wachttijd loopt intussen op tot twee jaar, en dat is niet zonder gevaar.

Vlaams Belang betoogt tegen nieuwe 'megamoskee' in Kortrijk

10 October 2021 09:06 Het stadsbestuur van Kortrijk heeft een omgevingsvergunning goedgekeurd voor de bouw van een moskee. De megamoskee zal een oppervlakte hebben van maar liefst 5.000 vierkante meter. Ongezien vinden enkele omwonenden en het Vlaams Belang. Zij gaan dan ook in beroep tegen de vergunning. Gisteren kwamen maar liefst 250 mensen op straat tegen de komst van de moskee.

'Een ziekenhuis is de perfecte plek voor een seriemoordenaar om zich te verbergen'

09 October 2021 17:00 William George Davis ging als volgt te werk: de verpleger uit het oosten van de Amerikaanse staat Texas ging zonder argwaan te wekken de kamer van een patiënt binnen, injecteerde vervolgens lucht in de aders van de bedlegerige patiënt, en liep doodleuk de kamer opnieuw uit alsof er niets aan de hand was en voor ook maar iemand van zijn collega's tijdens de nachtshift iets kon merken. Enkele ogenblikken later stierf de patiënt dan.