Tagtik

"Regering zal klimaat niet redden"

03 October 2021 17:35 De PFOS-vervuiling brengt in Vlaanderen nog steeds veel teweeg. Volgens Jambon is het principe in zijn regering heilig: de vervuiler betaalt. "Het is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar dat een bedrijf anno de 21ste eeuw bewust de grond vervuilt. 3M zal dan ook de rekening krijgen.", zegt de minister-president in een interview met De Zondag.

Zeven jongeren gewond na ongeval in Moeskroen

03 October 2021 16:02 Vanmorgen is in de buurt van Moeskroen een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een auto raakte er een geparkeerde vrachtwagen. In de wagen zaten maar liefst acht jongeren. Zeven van hen raakten gewond, waarvon een zwaargewond. 

Rousseau wil coronapas in Vlaamse rand

03 October 2021 15:57 "Het moet mogelijk zijn om in de Vlaamse rand rond Brussel een coronapas in te voeren." Dat zei influencer Conner Rousseau in VTM Nieuws. King Connah wil dat alle wapens ingezet worden in de strijd tegen het virus, zeker wanneer daar vraag naar is.

"Veerle Heeren moet opstappen"

03 October 2021 15:40 Als het van Vlaams Belang afhangt moet de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), opstappen. Bevoegd minister Bart Somers (Open Vld) moet overgaan tot 'kordate actie', meent Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. "Voor ons kan hij maar één oordeel vellen en dat is ontslag.", klinkt het.