Tagtik

Trump probeert via gerecht Twitteraccount terug te krijgen

02 October 2021 12:44 Donald Trump probeert via een federale rechter terug toegang te krijgen tot zijn geblokkeerde Twitteraccount. Dat blijkt uit documenten die zijn advocaten hebben ingediend bij een rechtbank in Miami. Trump werd begin dit jaar geblokkeerd op de mainstream social media platformen, in de nasleep van de bestorming van het Capitool.

Wilders is niet bang van terreuraanslag

02 October 2021 11:53 De negen terreurverdachten, die vorige week in Eindhoven werden opgepakt, hadden plannen om aanslagen te plegen op Nederlandse politici zoals Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV).

KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en veel neerslag

02 October 2021 09:47 Voor zo goed als het hele land geldt van vanavond tot morgenmiddag code geel voor wind en regen. In Henegouwen en Namen is dat zelfs code oranje voor regen. Enkel Luik blijft gespaard van zware regenval - daar worden geen grote problemen verwacht door de regen. Dat meldt het KMI.

Somers: Geen pasjesmaatschappij nodig

02 October 2021 09:23 De Vlaamse regering heeft beslist dat steden en gemeenten niet zelf mogen beslissen of ze een Covid Safe Ticket invoeren. Op deze manier kunnen de Vlaamse randgemeenten rond Brussel dus geen Covid Safe Ticket invoeren. Daar waren ze wel voorstander van. De verwachting was eerst dat Vlaanderen een grens zou vastleggen voor de vaccinatie.