Tagtik

'Russen zetten vol in op hongersnood'

21 June 2022 17:27 De Russische autoriteiten hopen dat een blokkade van de graanexport uit Oekraïne en een mogelijke wereldwijde voedselcrisis die daaruit voort kan komen, zal leiden tot het opheffen van de westerse sancties tegen het land. Dat zei het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT Margarita Simonyan na een interview met de Russische president Vladimir Poetin.

De Croo vindt het 'veiliger' om IS-vrouwen en kinderen terug te halen

21 June 2022 15:30 “De analyse van OCAD is dat het veel veiliger is om de moeders en kinderen naar hier te brengen, dan ze daar te laten en er geen controle over te hebben.” Dat zei de Belgische premier Alexander De Croo dinsdag in De Ochtend op Radio 1. De Belgische Eerste Minister had het specifiek over de repatriëring van afgelopen nacht van Belgische IS-vrouwen en kinderen uit kampen in Syrië.

Seks op naaktstrand: omwonenden klagen bij politie

21 June 2022 14:18 Een naaktstrand bij de Oolderplas in Roermond lijkt meer en meer gebruikt te worden om de liefde te bedrijven. De lokale politie kreeg er al heel wat klachten over. De politieke partijen CDA en LVR hebben de seksproblematiek op het naakstrand maandag aangekaart tijdens een commissievergadering.

Russische Roebel stijgt naar hoogste niveau in 7 jaar

21 June 2022 13:34 De koers van de Roebel lijkt wel een rollercoaster sinds de start van de Russische inval in Oekraïne. Terwijl de Russische munt eind februari nog een nieuw dieptepunt bereikte van ruim 121 roebel per dollar, is diezelfde Roebel nu plots naar een hoogtepunt gestegen. In geen 7 jaar bereikte de koers van de Roebel zo'n hoge waarde. Maandag steeg de koers nog naar het hoogste peil sinds juli 2015. Per dollar heb je nu nog maar 55,52 roebel nodig, per euro 58,98.