Tagtik

Belgen zorgen er voortaan voor dat NASA veilig terugkeert van mars

09 June 2022 13:28 Het VKI, voluit het von Karman Institute for Fluid Dynamics, is een onderzoeks- en opleidingsinstelling uit Sint-Genesius-Rode die in de wereld van de lucht- en ruimtevaart een gerespecteerd instituut is. Een gloednieuwe samenwerking zet de kennis en expertise van deze vernufte Belgen nog maar eens in de verf.

'Afscheidsbrief' in auto chauffeur die inreed op mensenmassa in Berlijn

08 June 2022 17:34 Woensdagvoormiddag is een wagen aan hoge snelheid ingereden op een menigte in het centrum van de Duitse hoofdstad Berlijn. Al zeker één persoon kwam daarbij om het leven, minstens acht anderen raakten gewond. Zes onder hen verkeren in levensgevaar. De wagen zou ingereden zijn op een groep leerlingen. Een leerkracht zou de aanrijding alvast niet overleefd hebben.

Brabantse trekpaarden eindigen voortaan niet meer als Japanse sushi

08 June 2022 15:51 Op de jaarmarkt van het Vlaams-Brabantse Herne werd afgelopen maandag het 1000e trekpaardveulen voorgesteld dat geboren werd dankzij de “veulenpremie” van de provincie Vlaams-Brabant. Sinds 2011 geeft de provincie immers een subsidie aan Vlaams-Brabantse fokkers voor elk veulen van het Brabants trekpaard dat geboren wordt. Om misbruik te voorkomen werd deze premie intussen wel in twee gesplitst want in het verleden werden trekpaarden verkocht aan Japan om er sushi van te maken.