Tagtik

Trump na veroordeling seksueel misbruik: "Ik ken die vrouw niet eens"

Donald Trump werd door de rechtbank in New York schuldig bevonden aan seksueel misbruik van schrijfster E. Jean Carroll (79) in de jaren ‘90. Daarnaast besmeurde hij ook nog eens haar naam en werd hij nu dus ook veroordeeld voor smaad. Verkrachting achtte de jury niet bewezen en daarvoor werd Trump vrijgesproken.

Trump moet Carroll nu een schadevergoeding van 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) betalen, 2 miljoen dollar voor het seksueel misbruik en nog eens 3 miljoen dollar voor smaad. Op strafrechtelijk gebied zijn de feiten al verjaard, waardoor de ex-president geen celstraf riskeerde.

Vreemd genoeg verklaart de Amerikaanse oud-president dat hij het slachtoffer helemaal niet kent. Dat is opvallend aangezien tijdens de rechtszaak foto's van hen tweeën samen werden getoond. “Ik ken die vrouw niet eens”, laat hij in een video optekenen. 

Trump benadrukt dus dat E. Jean Carroll een volslagen onbekende voor hem is. “Ik heb geen idee wie deze vrouw is en waar ze vandaan komt. Dit is oplichting en een politieke heksenjacht. We gaan hier moeten tegen vechten. We kunnen ons land niet in deze ellende brengen. Dit is een schande.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren