Tagtik

21-jarige rapper vuurde schoten af op misdaadjournalist Peter R. de Vries

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten vlak bij de studio van tv-zender RTL in Amsterdam waar hij te gast was. De 64-jarige Nederlander vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Binnen het uur na de aanslag slaagde de Nederlandse politie erin twee verdachten op te pakken. De politie hield de auto met twee mannen tegen op de snelweg A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam, zo’n 50 kilometer van de plek waar de bekende Nederlandse journalist enkele uren eerder was neergeschoten.

Er zouden vanop korte afstand vijf schoten gelost zijn, waarvan één in het hoofd. Daarna vluchtte de dader weg. Op social media circuleren beelden van net na de aanslag. De moordpoging gebeurde in een drukke omgeving met heel wat bewakingscamera's. De politie rekent er dan ook op dat er beelden van de daders en feiten gemaakt werden.

Intussen raken meer details bekend over de bruute moordpoging. De twee mannen die verdacht worden van de moordaanslag op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries (64), zijn Kamil E., een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, en Delano G., een 21-jarige Rotterdammer. De 21-jarige rapper uit Rotterdam zou de schutter zijn, terwijl de Pool de vluchtwagen bestuurde. De Pool werd ook gezocht in zijn thuisland, waar een arrestatiebevel gold wegens diefstallen en berovingen, meldt de Poolse zender TVN42. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf - NOS/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren