Tagtik

Aanslagen 22 maart 2016 herdacht

Vandaag, 22 maart 2018, is het precies twee jaar geleden dat de nationale luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek het doelwit werden van een terroristische aanslag. Daarbij vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden. De terreurdaad wordt vandaag herdacht.

Op Brussels Airport wordt om 07.58 uur (het tijdstip waarop de eerste bom ontplofte) een minuut stilte gehouden in het bijzijn van onder meer slachtoffers, nabestaanden, premier Michel en de burgemeester van Zaventem.

De slachtofferverenigingen V-Europe en Life4Brussels houden nog herdenkingsmomenten later in de voormiddag, in de terminal van de luchthaven en in de Memorial Garden waar een gedenkplaat wordt onthuld en de namen van de slachtoffers zullen worden omgeroepen.

Ook in Maalbeek wordt een minuut stilte gehouden, om 09.11 uur, en zullen alle namen van de slachtoffers worden omgeroepen, in aanwezigheid van premier Michel, minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close.

Aan het Schumanplein zal eerste minister Michel tot slot een bloemenkrans neerleggen, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van terroristische aanslagen in binnen- en buitenland.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren