Tagtik

'Afscheidsbrief' in auto chauffeur die inreed op mensenmassa in Berlijn

Woensdagvoormiddag is een wagen aan hoge snelheid ingereden op een menigte in het centrum van de Duitse hoofdstad Berlijn. Al zeker één persoon kwam daarbij om het leven, minstens acht anderen raakten gewond. Zes onder hen verkeren in levensgevaar. De wagen zou ingereden zijn op een groep leerlingen. Een leerkracht zou de aanrijding alvast niet overleefd hebben.

Een brief die in de auto van de bestuurder gevonden werd, doet vermoeden dat het om een bewuste daad ging. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Het dramatische incident vond plaats op het kruispunt van de populaire winkelstraat Kurfürstendamm met de Breitscheidplatz, nabij de Gedächtniskirche. Een Renauld Clio reed er in op een mensenmenigte en kwam vervolgens tot stilstand in de etalage van een winkel.

Volgens ooggetuigen probeerde de chauffeur, een man, nog weg te lopen, maar kon hij door voorbijgangers in bedwang gehouden worden tot de politie en hulpdiensten ter plaatse waren. Het zou gaan om een 29-jarige man met Armeense roots met de naam Gor H. Hij werd ter plaatse door de politie aangehouden. Hij is reeds bekend bij de politie voor vermogensdelicten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren