Tagtik

Al Qaeda roept “alle moslims ter wereld” op om Britse prins Harry te vermoorden

Een rapport van de Duitse staatsveiligheid benadrukt dat verschillende islamistische organisaties oproepen tot een jihad tegen “westerse kruisvaarders en zionisten”, als reactie op de oorlog in de Gazastrook. Zo zou onder meer terreurorganisatie Al Qaeda alle moslims ter wereld oproepen om de Britse prins Harry te doden.

Harry is een doelwit omdat hij tussen 2007 en 2013 tweemaal als helikopterpiloot in het Britse leger diende in Afghanistan. Prins Harry vertelt in zijn boek 'Spare' over het aantal doden waarbij hij betrokken was toen hij in het leger zat. Hij zou tijdens zijn twee missies in Afghanistan 25 mensen gedood hebben. “Het was niet iets waar ik voldoening uit haalde”, schrijft hij. “Maar ik schaamde mij er ook niet voor.” Hij zegt in zijn memoires dat hij de doden niet als mensen, maar eerder als “schaakstukken” zag. Met deze uitspraken zijn ze in Afghanistan allesbehalve gediend. Volgens de taliban ging het immers niet om strijders die hij had gedood, maar om onschuldige burgers. “Je hebt geen pionnen gedood, maar mensen. Gezinnen wachtten op hun terugkeer”, klonk het destijds. “De executie van Harry is dan ook een gewettigd doelwit”, schrijft Al Qaeda nu.

Vorige week zou via de officiële media-afdeling van het Al Qaeda-leiderschap in Pakistan en Afghanistan een oproep zijn verschenen aan de wereldwijde moslimbevolking om “bloederige aanvallen en revoluties uit te voeren, om zo de Palestijnen en Hamas te steunen”. Naast prins Harry, worden ook de Verenigde Staten genoemd als prioritaire doelwitten. Volgens het Duitse gerecht beschouwt Al Qaeda dergelijke aanvallen immers als “een symbolische daad van wraak en bestraffing voor alle aanhangers van Israël”.

De Duitse autoriteiten maken zich luidop zorgen over mogelijke terreuraanvallen door 'lone wolves' op Europees grondgebied.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Photo by King's Church International on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren