Tagtik

Baby stierf nadat koppel om religieuze redenen medische hulp weigerde

Het Amerikaanse koppel Sarah (25) en Travis (22) uit de Amerikaanse staat Oregon stond terecht voor doodslag door nalatigheid en mishandeling. Hun te vroeg geboren baby stierf amper drie uur na de geboorte nadat het jonge koppel twintigers elke vorm van medische hulp weigerde uit religieuze overtuiging.

Sarah en Travis zijn lid van de Followers of Christ Church, een sekte die gelooft dat alleen God helende kracht heeft en niets moet weten van de medische wetenschap. Het overleden baby'tje woog amper 1.5 kg en was deel van een tweeling. Toen de lijkschouwer de reeds overleden baby Ginnifer kwam halen, merkte hij op dat haar tweelingzusje Evelyn dringend medische hulp nodig had en dat ze snel naar het ziekenhuis zouden moeten gaan. Het koppel weigerde echter ook deze hulp.

Het koppel pleitte maandag schuldig op de aanklacht voor doodslag door nalatigheid en mishandeling. "Ze verklaarden zich ook bereid om zonder protesteren 80 maanden naar de cel te gaan. Ze tekenden verder een geschreven verklaring die zei dat ze aangepaste medische hulp hadden moeten zoeken voor hun kinderen en dat iedereen in de kerk dat ook altijd zou moeten doen voor zijn kinderen", zegt de openbare aanklager van Clackamas County, John S. Foote.

Het is opmerkelijk dat voor het eerst leden van de Followers of Christ Church toegeven dat ze medische hulp hadden moeten zoeken. De afgelopen negen jaar stierven zo al vijf kinderen binnen deze sekte omdat de ouders elke vorm van medische hulp weigerden. De bekentenis van Sarah en Travis kan een kentering betekenen binnen hun sekte.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren