Tagtik

Belgische Céline al 2 weken vermist in Australië: te licht gekleed en vermist op 'vals pad'

Een Belgische toeriste is sinds 12 juni spoorloos in Australië. De auto van de 31-jarige Céline Cremer uit Luik werd aangetroffen op een parking in de buurt van een waterval. De politie gaat ervan uit dat de Belgische verdwaald is geraakt tijdens een wandeling.

Laatste gsm-contact op 20 juni
Céline Cremer reisde al een jaar door Australië en was op roadtrip in de eilandstaat Tasmanië. Sinds 12 juni heeft de familie van de toeriste niets meer van haar vernomen. Céline bleek op 17 juni voor het laatst gezien te zijn in het dorpje Waratah en haar gsm-signaal was opgevangen nabij de Philosopher Falls. De Australische politie trof haar auto aan op een parkeerplaats in de buurt van Philosopher Falls Track in Waratah, aan de Australische westkust. De politie van Tasmanië heeft op de sociale media een oproep geplaatst en is begonnen met een zoektocht, onder meer met drones, in het gebied rond Philosopher Falls Track, een regenwoud met watervallen en adembenemende natuur.

Extreem koud
De Belgische zou vertrokken zijn voor een lichte wandeling, maar zou helemaal niet gekleed geweest zijn op de barre weersomstandigheden. Haar gsm maakte op 20 juni voor het laatst verbinding, heeft de politie bevestigd.

De Luikse vrouw was een “onervaren” wandelaar die alleen reisde en “uitgerust was voor een lichte wandeling”, denkt de politie, terwijl de weersomstandigheden “extreem koud” zijn. In het gebied viel afgelopen week zelfs sneeuw. 

Zoekactie gaat verder
De voorbije dagen werd in de omgeving van het wandelpad gezocht met grondteams en een drone. Woensdag daalden daarnaast agenten via touwen af in ontoegankelijk, dicht bebost terrein in het regenwoud. Donderdag en vrijdag zullen ook speurhonden worden ingezet.

Vals pad?
De wandeling naar de watervallen die Céline zou genomen hebben, duurt volgens de toeristische website van de staat slechts 45 minuten. Het zou officieel gaan om een gemakkelijk toegankelijk pad. Maar meerdere wandelaars die hun recente ervaringen delen op sociale media, zeggen echter dat het wandelpad en de bewegwijzering verwarrend zijn en dat zij van het pad af raakten. “Het is heel makkelijk om verloren te lopen aan Philosopher Falls”, klinkt het, met een “vals pad” dat er ook aangeduid is. “Het is extreem desoriënterend.” Gsm’s zouden ook geen of amper bereik hebben in het gebied. 

(Skwadra by Tagtik/Source: 7HoFM - HLN - Nieuwsblad/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren