Tagtik

"Biden heeft Poetin geprovoceerd"

Voor Donald Trump is zijn opvolger in het Witte Huis, Joe Biden, verantwoordelijk voor de oorlog in Oekraïne.

Afgelopen maandag hadden Donald Trump en zijn rijke supporter Elon Musk een live gesprek op X (voorheen Twitter).  In een soms absurd gesprek kwamen samenzweringstheorieën aan bod, net als kritiek op de huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden,

In het gesprek sprak Donald Trump onder meer over zijn relatie met de Russische president Vladimir Poetin. Hij zei dat hij hem respecteerde en dat hij er alles aan had gedaan om hem “af te schrikken” van zijn offensief in Oekraïne in 2022. Vandaag zou hij graag "opnieuw goed willen opschieten” met het hoofd van het Kremlin, want “opschieten met hen is een goede zaak, geen slechte zaak. Ik kan ook goed opschieten met Kim Jong Un”. 


Elon Musk hield van zijn kant vol dat onder het presidentschap van zijn vriend Donald Trump de oorlog in Oekraïne nooit zou hebben plaatsgevonden en dat Joe Biden uiteindelijk verantwoordelijk is voor het conflict. Trump voegde eraan toe: “En toen begon Biden domme dingen te zeggen. Hij zei bijvoorbeeld dat Oekraïne deel kon uitmaken van de NAVO. En zolang de NAVO bestaat, heeft Rusland altijd gezegd dat het daar niet mee zou instemmen”. Deze opmerkingen bewijzen “duidelijk” dat Biden “een heel laag IQ” heeft en dat hij de haat van Poetin heeft opgewekt, aldus de voormalige bewoner van het Witte Huis.


(Fausto with Manon Pierre/Source: La Dépêche/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren