Tagtik

Brusselse jongeren verdacht van gruwelijke verkrachting minderjarige op Malta

Vijf Belgische jongemannen tussen 17 en 20 jaar worden ervan verdacht een 16-jarig Frans meisje te hebben verkracht en haar 16-jarige Zwitserse vriend urenlang te hebben geslagen. De gruwelijke feiten hebben zich afgespeeld na een avondje uit in de nacht van zaterdag op zondag op vakantie in Malta.

De vijf Brusselse mannen moesten zich deze week al verantwoorden in de rechtbank, nadat het 17-jarige slachtoffer maandag samen met haar 16-jarig vriendje aangifte deed bij de politie. 

De daders dwongen het meisje na een avondje uit in de Gianpula nachtclub in Zebbug in een taxi, waar ze haar dwongen alcohol te drinken en vervolgens ontvoerden naar een appartement, waar ze urenlang verkracht werd, terwijl haar vriend zwaar toegetakeld werd. Eén van de daders is de 20-jarige ex-vriend van het slachtoffer.

De politie slaagde erin het Brusselse vijftal maandag te onderscheppen op de luchthaven, net voor hun terugvlucht naar huis. 

De ex-vriend van het slachtoffer werd beschuldigd van onder meer verkrachting, het vasthouden van een minderjarig meisje tegen haar wil, lichte verwondingen en seksuele activiteiten met een minderjarige. Hij pleitte onschuldig over de hele lijn. Donderdag werd de zaak verdergezet in de rechtbank in Malta. De aanhouding van vier van de vijf jongeren werd met een week verlengd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - HLN - Bruzz/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren