Tagtik

Celstraf en astronomische boete voor tiener die verkrachter doodstak

Pieper Lewis uit de Amerikaanse staat Iowa werd op 15-jarige leeftijd verkracht door de 37-jarige Zachary Brooks. De Amerikaanse tiener was van huis weggelopen om te ontsnappen aan een gewelddadige thuissituatie en sliep in een gang van een flatgebouw. Daar werd ze echter onder bedreiging van een mes door Brooks meegenomen naar zijn appartement. Daar verkrachtte hij het kind verschillende keren.

In een vlaag van woede nam de verkrachte tiener een mes en stak ze hem dertig keer. De 37-jarige verkrachter overleefde die aanval niet. De nu 17-jarige Pieper Lewis werd deze week veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twintig jaar. Ook moet de tiener 150.000 dollar schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van haar verkrachter.

Een voormalig docent van Lewis vindt dit echter ongehoord en startte een GoFundMe-campagne op om het geld in te zamelen. “Een kind dat is verkracht, mag onder geen enkele omstandigheid een vergoeding aan de familie van een verkrachter verschuldigd zijn”, schrijft hij op de GoFundMe-pagina.

Heel veel mensen vinden het duidelijk ongehoord dat een kind die verkracht wordt en haar verkrachter uiteindelijk doodt om aan de gruwel te ontsnappen, zo'n astronomische schadevergoeding moet betalen. Zo is er momenteel al dubbel zo veel geld opgehaald als aanvankelijk gevraagd werd. Die extra som zal gebruikt worden om de studie van Lewis te betalen en haar eigen bedrijf te financieren waarmee ze andere slachtoffers kan helpen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren