Tagtik

Coronacijfers stijgen opnieuw: "Ga geen kerst vieren als je ziek bent"

De voorbije zeven dagen werden er gemiddeld 446 nieuwe coronabesmettingen per dag geteld in België. Dat betekent een stijging met 46 procent. Dit cijfer is zeker een onderschatting aangezien er nog heel weinig getest wordt. Ook in Nederland zien we een gelijkaardige evolutie. Volgens de meest recente cijfers van het RIVM steeg het aandeel deelnemers met een positieve corona testuitslag in Infectieradar vergeleken met de week ervoor van 2,4% naar 3,1%. Met de feestdagen in het verschiet, roept viroloog Steven Van Gucht dan ook op om extra voorzichtig te zijn.

Ook heel wat mensen hebben in deze tijd van het jaar last van luchtwegeninfecties. “Als je weet dat er mensen met een kwetsbare gezondheid aan de kersttafel zullen zitten, hou daar dan rekening mee”, zegt Van Gucht in een interview met Het Laatste Nieuws. “Wees voorzichtig. Geef geen kussen, ga geen handen schudden, hou afstand en ga desnoods buiten feesten.”

Van Gucht roept op om je gezond verstand te gebruiken. Als je zelf ziek bent en symptomen hebt, kan je beter thuisblijven in plaats van Kerstmis en Nieuwjaar elders te vieren. Wie ziek is, kan zich beter isoleren van de rest, adviseert de viroloog.

(Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren