Tagtik

De Wever razend: “Stuur desnoods het leger, maar doe iets.”

Maandagavond omstreeks 18.30 uur hebben onbekenden met een vuurwapen meerdere kogels afgevuurd op een woning in het Antwerpse district Merksem. De daders hadden het op een garagepoort gemunt. Daarbij kwam een meisje van 11 om het leven. Twee andere familieleden raakten lichtgewond.

De feiten zouden kaderen binnen het drugsmilieu. Het parket vordert een onderzoeksrechter voor moord. De geviseerde familie is bekend bij de politie. De oom van het kind zou een naar Dubai uitgeweken Antwerpenaar zijn die een van de grootste spelers is in de internationale cocaïnesmokkel, meldt Het Nieuwsblad. 

Antwerps burgemeester Bart De Wever is razend en eist dringend actie om deze levensgevaarlijke drugsoorlog in Antwerpen te ontmantelen.

"Ik ben woedend, ik kan het nog amper verbergen." Burgemeester Bart De Wever smeekt niet langer, maar eist dat de Nationale Veiligheidsraad samenkomt naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Merksem. "Zolang er geen extra middelen komen, zal de drugscriminaliteit blijven woekeren", benadrukt De Wever bij ATV.

Machteloos 
“Ik vraag nu heel nederig en beleefd: roep die Nationale Veiligheidsraad samen, leg een plan op tafel en plan de uitvoering daarvan. Dat neemt zijn tijd, maar neem intussen noodmaatregelen. Schraap volk bij de federale politie bij elkaar en stuur ze naar de Antwerpse haven. Stuur desnoods het leger, het maakt me niet uit, maar begin op zijn minst die haven te bewaken en maak prioriteit van het versterken van de gerechtelijke diensten daar achter. De fgp van Antwerpen is momenteel de meest onderbemande van het land.”

De burgemeester en N-VA-voorzitter voelt zich machteloos. “We zien het allemaal boven onze hoofden afspelen. Vanuit Dubai geven die mensen opdrachten aan moordenaars, die vanuit Nederland komen. Vanuit Antwerpen kan je er niks tegen doen. Al jaren smeek ik om die criminelen een halt toe te roepen voor het nog erger wordt. En dan moet er een kind sterven vooraleer er voor het eerst echt een reactie komt.”

(Skwadra by Tagtik/Source: ATV - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren