Tagtik

Australische hockeyer opgepakt voor het kopen van cocaïne

Een lid van het Australische Olympische hockeyteam is dinsdagavond betrapt op het kopen van cocaïne, zo meldt AFP woensdag. Het gaat om Thomas Craig (28).

Een speler van het Australische Olympische hockeyteam is dinsdagavond gearresteerd. De man werd rond 12.30 uur betrapt op het kopen van cocaïne in het 9e arrondissement van Parijs en werd woensdagochtend in hechtenis genomen, zo vernam AFP van politiebronnen en het Openbaar Ministerie.

Het gaat om Thomas Craig, 28, die zondag meespeelde toen zijn land verloor van Nederland in de kwartfinales van het hockeytoernooi voor mannen op de Olympische Spelen in Parijs.

De speler werd gearresteerd omdat politieagenten net “getuige waren geweest van een cocaïnetransactie” aan de “voet van een gebouw”, aldus de bronnen. De speler was in het bezit van “ongeveer een gram cocaïne”, zei de politiebron. De verkoper, 17 jaar oud, had verschillende verdovende middelen bij zich waaronder “75 ecstasytabletten", voegde de politiebron eraan toe. Hij werd ook gearresteerd.

Volgens het Openbaar Ministerie zaten beiden woensdagochtend in hechtenis. “Gezien de hoeveelheden verdovende middelen die bij de verkoper in beslag zijn genomen, is het onderzoek toevertrouwd aan de afdeling verdovende middelen van de gerechtelijke politie van Parijs“, voegde het parket eraan toe.

“Het Australisch Olympisch Comité (AOC) bevestigt dat een lid van het nationale hockeyteam in hechtenis is genomen nadat hij op 6 augustus in Parijs werd gearresteerd. Er is geen aanklacht ingediend. Het AOC blijft zich inzetten om het teamlid te steunen,” schreef het Australisch Olympisch Comité in een verklaring.

(Louis Rousseau/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren