Tagtik

Deelnemer America's Got Talent raakt verlamd tijdens repetitie (VIDEO)

Jonathan Goodwin neemt juridische stappen tegen de producenten van America's Got Talent. De stuntman raakte immers verlamd tijdens de repetities op de set in 2021.

Het ongeval gebeurde op de Atlanta Motor Speedway in Hampton, Georgia, tijdens de repetities voor de spin-off show van de beroemde talentenjacht. Goodwin zou uit een dwangbuis ontsnappen terwijl hij ondersteboven op 10 meter hoogte in de lucht tussen twee hangende auto’s zat. Maar dat ging mis. Goodwin raakte verpletterd toen de auto’s in brand vlogen en viel op de grond. Hij hield er een ontwricht ruggenmerg aan over, waardoor hij verlamd raakte. Hij had ook verwondingen aan inwendige organen, verloor zijn linkernier en had breuken aan zijn benen, ribben en schouders, evenals derdegraads brandwonden.

Hij vindt dat de organisatie van de repetities “gehaast en chaotisch” verliepen en trekt daarom naar de rechtbank. “De producenten en het personeel dat aan deze show werkte, hadden een aantal eenvoudige stappen kunnen nemen om de veiligheid van Jonathan te garanderen. In plaats daarvan werd de productie gehaast, chaotisch en bemand door een team dat niet over de nodige expertise en ervaring beschikte. Jonathan zal de rest van zijn leven in een rolstoel zitten omdat er onvoldoende veiligheidspraktijken, protocollen en procedures waren om hem te beschermen”, klinkt het in een verklaring van zijn advocaat.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren