Tagtik

Dit deed dakloze man met 15.000 euro die hij vond

De 32-jarige dakloze Kevin Booth trok op een ochtend naar de voedselbank in Sumner, bij de Amerikaanse stad Seattle. Hij kwam er aan nog voordat de voedselbank openging, dus besloot hij maar even te wachten op zijn ontbijt. Voor de deur van de voedselbank zag hij een papieren zak staan. Deze bruine zak trok zijn aandacht en de dakloze man besloot om hem te openen. De voedselbank had immers de gewoonte om 's avonds bij sluiting nog wat voedsel buiten te zetten zodat de daklozen dit 's nachts kunnen komen halen.

In de papieren zak vond Kevin (32) echter geen voedsel, maar wel een gigantisch bedrag cash geld. De dakloze man besloot om het geld niet voor zich te houden en te wachten tot de Sumner Community Food Bank openging en bracht de 15.000 euro aan cash geld die hij vond binnen in de voedselbank.

"Hij zei dat de papieren zak voor mij was en dat iemand hem voor de deur had achtergelaten", vertelt Anita Miller, medewerkster van de voedselbank, in een interview met The Washington Post.

De vrouw belde de politie, waarna de agenten het geld meenamen en een onderzoek opstartten. Dat onderzoek leverde niet veel op. Vorige week waren de 90 dagen voorbij waarin de eigenaar zich kon melden en daarom schonk de politie de gevonden 15.000 euro aan de voedselbank waar het geld was gevonden.

"Niet iedereen zou in jouw plaats hetzelfde gedaan hebben", prijst politiechef Brad Moericke de eerlijke vinder. De dakloze man verklaart dat hij het geld binnenbracht bij de voedselbank omdat er zo meer mensen zouden van kunnen genieten.

De voedselbank zal de 32-jarige Kevin Booth, die in een tentje in een park woont, uit dankbaarheid af en toe cadeaukaarten geven om voedsel en kleding te kopen en het zal ook een oogje in het zeil houden zodat hij de winter goed doorkomt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Washington Post/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren