Tagtik

DNA-test moet duidelijkheid brengen: zijn botten van vermiste Natacha?

Vrijdag werden botresten teruggevonden in een rivier in het Huambo-gebied in het zuiden van Peru. De Peruaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de stoffelijke resten toebehoren aan Natacha de Crombrugghe, de Belgische toeriste die in januari verdween tijdens een reis.

Zaterdag onderzochten forensische experts in de nabijgelegen stad Arequipa de botresten. De lokale autoriteiten melden dat uit onderzoek blijkt dat er resten van wortels en stenen ingebed zaten in de schedel. Dat zou aantonen dat de vrouw in kwestie niet werd vermoord, maar waarschijnlijk om het leven kwam bij een val. Het gevonden lichaam was naakt, maar dat zou verklaard kunnen worden door de kracht van de stroming van de rivier. DNA-onderzoek moet nog steeds duidelijk maken of het wel degelijk gaat om Natacha de Crombrugghe.

De ouders van Natacha de Crombrugghe zijn naar Peru afgereisd en hebben om een DNA-test gevraagd om uitsluitsel te brengen. De uitslag van dat onderzoek wordt in de komende dagen verwacht.

Sinds 24 januari is er geen spoor meer van Natacha de Crombrugghe, de 28-jarige Belgische jonge vrouw uit Linkebeek, die een trektocht maakte door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van Peru. 

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren