Tagtik

Donald Trump: de allereerste presidentskandidaat vanuit de gevangenis!

Donald Trump zou volgens een recente peiling 43 procent van de stemmen halen bij de verkiezingen. En dat is precies evenveel als huidig president Joe Biden. Dat is opvallend aangezien er Trump heel wat rechtszaken boven het hoofd hangen. De Amerikaanse oud-president Donald Trump is deze week immers voor de derde keer in vier maanden aangeklaagd door de Amerikaanse justitie. Deze keer heeft het te maken met zijn pogingen om het resultaat van de presidentsverkiezingen in 2020 om te keren en zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Wordt Trump de eerste Amerikaan ooit die vanuit de gevangenis daadwerkelijk een gooi doet naar een plek in het Witte Huis?

In totaal zijn vier ernstige criminele aanklachten geformuleerd tegen Trump. Het gaat om (1) samenzwering om de VS op te lichten, (2) samenzwering om een ​​officiële procedure te belemmeren, (3) belemmering van en poging tot belemmering van een officiële procedure en (4) samenzwering tegen rechten.

Trump blijft strijdvaardig: "Blijf presidentskandidaat, ook vanuit de gevangenis"
Intussen zegt Trump dat hij zich vanuit de gevangenis kandidaat zal stellen voor het presidentschap als hij wordt veroordeeld voor een van de vele aanklachten. 
De voormalige president en huidige Republikeinse koploper deed deze opvallende uitspraak tijdens een radio-interview met de conservatieve presentator John Fredericks. Tijdens het gesprek ontkende Trump nieuwe aanklachten die tegen hem waren ingediend door federale aanklagers en beweerden dat hij werknemers in zijn resort in Mar-a-Lago had geïnstrueerd om beveiligingsopnamen te vernietigen.

"Dus laat me je dit vragen. Je blijft doorgaan, toch? Ook als je veroordeeld wordt. Of stopt dat je campagne voor het presidentschap als je wordt veroordeeld?" vroeg Frederiks.
Trump verzekerde dat hij zou blijven vechten, zelfs in de gevangenis. "Nee, helemaal niet. Er staat niets in de grondwet dat zegt dat dit niet zou kunnen. En zelfs de radicaal-linkse gekken zeggen: nee, dat zou hem niet afstoppen", zei Trump.

(Skwadra by Tagtik/Source: Independent/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren