Tagtik

"Een maniak die in zijn eigen werkelijkheid leeft"

Ivan Preobrazhensky is een dissidente Russische politiek analist. In 2014 emigreerde hij van Rusland naar Tsjechië, de dag nadat Vladimir Poetin het decreet over de annexatie van de Krim aan Rusland had ondertekend.

Volgens de politiek analist had Europa niet door wat Poetin echt van plan was: "Veel westerse diplomaten en politici waren vóór 24 februari van mening dat Poetin Oekraïne niet zou aanvallen, omdat ze geloofden dat Poetin niet over voldoende middelen beschikte om Oekraïne te bezetten en vast te houden. Deze overtuiging heeft het Russische leger er niet van weerhouden om een oorlog te beginnen, waarvan een van de doelen de vernietiging van het hele land is."


Ivan Preobrazhensky laat ons kennismaken met de psychologische dimensie van Poetin: "Je moet begrijpen dat je te maken hebt met een maniak, met zijn eigen, zeer duidelijk geconstrueerde schizofrene logica, maar een maniak die in een compleet andere realiteit leeft dan jij. Maar het is moeilijk voor de meeste mensen om dat te accepteren."

(HL with AmBar/Source: RBC Ukraine/Photo: DPA/Russian Look/Kremlin Pool)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren