Tagtik

'Europa bijzonder kwetsbaar bij mogelijke Russische aanval'

Ben Hodges, voormalig commandant van het Amerikaanse leger in Europa, waarschuwt in verklaringen bij de Franse nieuwszender LCI voor de capaciteiten van de NAVO om weerstand te bieden aan een aanval op het oostfront van Europa.

Ben Hodges is de voormalige commandant van het Amerikaanse leger in Europa, en zoals vaak het geval is, kunnen voormalige militairen het zich veroorloven om namens hun bedrijf of groepering te communiceren. Het gaat dan om berichten die mensen die nog werkzaam zijn, niet kunnen overbrengen zonder de toestemming van hun oversten.

Hodges toont zijn bezorgdheid
“Ik maak me zorgen omdat we op dit moment in Europa niet genoeg antiraket- en luchtafweercapaciteiten hebben. We hebben niet genoeg systemen om de infrastructuur te beschermen. Deze zouden we immers nodig hebben als we op een crisissituatie zouden reageren in Oost-Europa. Om havens, luchthavens en alle civiele defensie te beschermen, bijvoorbeeld in Estland, Litouwen, of ergens in Polen of Roemenië. We hebben gezien wat de Russen in Oekraïne doen, het kan hen niets schelen, ze trekken zich niets aan van verliezen, het internationaal recht interesseert hen eveneens niet."

Ben Hodges slaat alarm
“Als we niet verenigd en klaar zijn, dan zullen we inderdaad in conflict zijn met een kernmacht, Rusland”.

(Tagtik/Source: LCI/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren