Tagtik

Europa in de ban van verdwenen Lina (15): wie ontvoerde deze Franse tiener?

Sinds zaterdagochtend 23 september is er geen spoor meer van de 15-jarige Lina.

Lina vertrok die zaterdagochtend rond 11 uur 's ochtends te voet richting het treinstation van Saint-Blaise-la-Roche, in het oosten van Frankrijk, op een steenworp van de grens met Duitsland. Om 12.03 uur had ze een trein richting Straatsburg. Daar had ze immers met haar vriendje afgesproken. De tiener moest eerst nog drie kilometer wandelen van haar woning in de gemeente Plaine tot aan het station van Saint-Blaise-la-Roche. Maar volgens het parket kwam Lina nooit op haar bestemming aan en zat ze dus ook niet op de trein. Lina’s vriend, die maar niets te horen kreeg van zijn vriendin, verwittigde omstreeks 14 uur haar familie en sindsdien wordt er met man en macht gezocht naar de verdwenen Franse tiener. 

Speurders kamden het gebied waar Lina door zou wandelen volledig uit. Bij de zoekactie werden ook speurhonden, helikopters en drones ingezet. De politie deed ook een telefonisch onderzoek, maar tevergeefs. Van het 15-jarige meisje werd nog steeds geen enkel spoor teruggevonden. 

Het parket bevestigt dat Lina “geen familieproblemen” had en nog nooit is weggelopen. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat de tiener uit vrije wil is verdwenen. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat het meisje het slachtoffer is geworden van een criminele daad. Het parket opende dan ook een onderzoek voor ontvoering. 

Een getuige beweert alvast het meisje gezien te hebben aan boord van een auto, die bestuurd werd door een man tussen 20 en 40 jaar met een baardje. De politie onderzoekt de getuigenis.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren