Tagtik

Iraans plan om Trump te vermoorden

De Verenigde Staten hebben de afgelopen weken informatie gekregen over een Iraans plan om oud-president Donald Trump te vermoorden. Dat opvallende nieuws brengt nieuwszender CNN.

De Amerikaanse televisiezender sprak met meerdere mensen die deze informatie hebben ontvangen. De Secret service, die verantwoordelijk is voor Trumps veiligheid, zou maatregelen genomen hebben nadat het de Iraanse moordplannen ontdekte. 

Toch slaagde een jongeman er afgelopen weekend in het vuur te openen op de Republikeinse presidentskandidaat en hem door afketsende glassscherven te verwonden aan het gezicht. Deze poging tot moord heeft echter niets te maken met de Iraanse plannen om de oud-president uit de weg te ruimen, benadrukt CNN.

Het is onduidelijk of het campagneteam van Trump zelf op de hoogte was van de Iraanse dreiging. De Secret Service heeft Trump volgens CNN wel meermaals geadviseerd om geen rally’s te organiseren in openlucht, omdat die moeilijk te beveiligen zijn.

Iran heeft al meermaals duidelijk gemaakt dat het wraak wil nemen voor de moord op generaal Qassem Soleimani. Die werd gedood bij een Amerikaanse drone-aanval tijdens Trumps bewind. Officieel ontkent Iran plannen te hebben om de Amerikaanse oud-president Donald Trump te willen doden. Ze willen hem wel gevangen nemen en berechten, klinkt het.

(SR for Tagtik/Source: CNN/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren