Tagtik

Is Trump de enige man die deze oorlog nog kan laten stoppen?

In Oekraïne vreest men dat Trump misschien wel al een akkoord zal sluiten met Poetin nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Donald Trump zou immers de wapenleveringen aan Oekraïne kunnen beëindigen en zich profilieren als de enige man ter wereld die de Russische invasie in Oekraïne zou kunnen stopzetten.

Trump meet zich maar al te graag de titel van de almachtige redder aan in aanloop naar de strijd om het Witte Huis. Hij benadrukte immers al meermaals in de pers dat hij als president de oorlog op 24 uur tijd zou kunnen stopzetten. 

De overeenkomst die hij wil sluiten zou tot doel hebben de vijandelijkheden te staken zonder dat Kiev wordt geraadpleegd. En het is beter dat deze overeenkomst nog vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt aangenomen, want als hij eenmaal verkozen is, zal Trump zijn Russische tegenhanger kunnen helpen een vredesakkoord met Oekraïne te sluiten dat specifiek op zijn maat is. En als dat plan mislukt, zal Poetin weer de wapens kunnen opnemen, zonder dat de Verenigde Staten zich er echt tegen verzetten.

(Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren