Tagtik

Jacht op identiteit Banksy: grootste geheim kunstwereld onthult zich noodgedwongen?

Naast de creatie van Stonehenge en de grote piramides is het nog steeds een van de grootste mysteries van ons leven: wie is die geniale kunstenaar Banksy die over de hele wereld kunstwerken op muren achterlaat in godsnaam?

De kunstenaar verdwijnt steeds als een dief in de nacht. Hij of zij is er alvast in geslaagd hun ware identiteit bijna dertig jaar verborgen te houden. Velen van zijn werken hebben hun stempel gedrukt op gebouwen over de hele wereld, van Los Angeles tot Bethlehem. Dat maakte het mysterie over zijn identiteit alleen maar groter. Maar zorgt een rechtszaak nu voor de gedwongen bekendmaking van de identiteit van Banksy?

Volgens berichten wordt het bedrijf van Banksy immers aangeklaagd door een zeer rijke ondernemer wegens smaad.

Volgens berichten in de Daily Mail is Andrew Gallagher, die in de jaren negentig nauw betrokken was bij de muziekscene, juridische stappen gestart tegen Pest Control Ltd. – een bedrijf dat door Banksy is opgericht om hun kunst te kunnen verkopen, hij diende ook een klacht in tegen een man genaamd Robin Gunningham.

Er wordt al langer gedacht dat de 49-jarige graffitikunstenaar de man achter de beruchte naam is. De advocaat vertelde de krant dat details ‘vertrouwelijk’ zouden blijven ‘totdat Banksy of Pest Control hun ontvangstbevestiging indienen’.

Dus hoewel er nog geen bevestiging is of de heer Gunningham zeker de man is die we allemaal kennen als Banksy, zal het misschien niet lang duren voordat we er voor eens en voor altijd achter komen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ladbible - Daily Mail/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren