Tagtik

Je een weekje lam zuipen in Magaluf? Binnenkort wordt dat onmogelijk!

Een weekje lam zuipen, discotheken bezoeken, alle remmen los en je baldadig gedragen? Dat wordt binnenkort voorgoed verleden tijd op Mallorca! De lokale autoriteiten zijn dit 'zuiptoerisme' zat en maken er korte metten mee.

De autoriteiten sloten inmiddels de eerste bars en binnenkort gaan er meer dicht. Ze viseren voornamelijk horecagelegenheden die heel populair zijn bij Britse en Duitse toeristen.

Heel wat toeristen gaan speciaal op vakantie naar Mallorca om er te gaan stappen, maar dat zorgt voor heel wat overlast. Zo wordt er alcohol geserveerd aan minderjarigen en proberen schaars geklede jonge meisjes in bikini steevast klanten in de bar of discotheek waar ze voor werken binnen te lokken. Het overmatig alcoholgebruik zorgt dan weer dagelijks voor vechtpartijen en vernielingen. De regionale regering van Mallorca wil komaf maken met deze praktijken. Acht bars moeten reeds verplicht de deuren sluiten. Vier bars zijn op de uitgaansplek Ballermann, die vooral geliefd is bij Duitse bezoekers. De andere vier horecagelegenheden bevinden zich in Magaluf, vooral populair bij de Britten. En vele andere bars zijn ook in het visier van de autoriteiten terecht gekomen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren