Tagtik

Jongen (14) en stiefvader bezwijken bij wandeling in Amerikaans natuurpark

Bij een wandeling in het Big Bend National Park in het westen van de Amerikaanse staat Texas, zijn een jongen van 14 en zijn stiefvader uit Florida om het leven gekomen. Het duo maakte een wandeling in extreme hitte.

De andere zoon van 21 kon nog gered worden. Het drietal maakte vrijdag een wandeling op het Marufo Vega-pad. Het was toen maar liefst 48 graden celsius.  

De 14-jarige jongen werd tijdens de wandeling onwel en verloor het bewustzijn. Zijn stiefvader liep terug naar de plek waar de auto geparkeerd stond om hulp te halen. De oudere jongen van 21 bleef intussen bij zijn broertje. 

Zoon bezwijkt, vader crasht
De vader slaagde erin de autoriteiten omstreeks 18 uur te waarschuwen. Hierdoor kon een team van parkwachters en agenten van de Amerikaanse grenspolitie de jongens om 19.30 uur bereiken. De hulpdiensten constateerden echter dat de 14-jarige jongen was overleden. Een half uur later werd het voertuig van de vader gevonden. Hij bleek met zijn auto in een afgrond te zijn gereden en daarbij eveneens om het leven te zijn gekomen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren