Tagtik

Juwelier die overvallers doodschoot, moet 17 jaar naar de cel

In Italië wordt met verbijstering gereageerd op een vonnis van het hof van assisen van Asti, in de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Daar werd een juwelier die bij een overval twee overvallers doodschoot, veroordeeld tot een celstraf van 17 jaar.

De overval in Grinzane Cavour vond plaats in april 2021. Volgens de rechter waren de beschikbare videobeelden duidelijk: toen de juwelier met een wapen naar de overvallers schoot, renden ze weg uit de juwelierszaak. De juwelier achtervolgde hen en schoot op straat twee overvallers dood. Een derde overvaller kon gewond ontkomen.

De rechter verklaarde in zijn vonnis dat het niet ging om wettige zelfverdediging, maar om een "executie". Voor de dubbele vrijwillige moord en moordpoging kreeg de juwelier een celstraf van 17 jaar.

De uitspraak van de rechter werd al scherp veroordeeld door enkele politici, waaronder Matteo Salvini, vicepremier en leider van de rechtse partij Lega Nord. Op X sprak hij zijn solidariteit uit met "een 68-jarige man die, na een leven van toewijding en opoffering, zijn leven en werk verdedigde. Andere, echte criminelen verdienen een gevangenisstraf verdienen, niet mensen zoals Mario."

(HL/Source: Corriere.it, X/Picture: Pixabay)

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren