Tagtik

Koppen blijven rollen in entourage Poetin

De Russische generaal-majoor Valery Mumindzhanov is  gearresteerd op beschuldiging van corruptie. Hij wordt beschuldigd van het aannemen van grote steekpenningen, voor bijna 200.000 euro, in verband met overheidscontracten voor de productie van militaire uniformen.

De zuivering in het Kremlin blijft duren. Op maandag 2 september werd Valery Mumindzhanov, een generaal-majoor en plaatsvervangend commandant van het militaire district Leningrad, gearresteerd. Als voormalig hoofd van de aankoopafdeling van het Russische ministerie van Defensie wordt hij ervan beschuldigd zijn positie te hebben gebruikt om verschillende bedrijven te bevoordelen bij aanbestedingen en daarvoor steekpenningen te hebben opgestreken, zo meldt het Franse mediakanaal La Dépêche.

Het onderzoek heeft ook betrekking op de onroerendgoedbezit van Valery Mumindzhanov. Al zijn bezittingen (gelegen in Moskou en de regio Voronezj) worden geschat op een waarde van ongeveer 1,2 miljoen euro. De Russische gerechtelijke autoriteiten verklaren dat “de wettigheid van deze aankopen momenteel wordt onderzocht”. 



Deze arrestatie is niet de eerste in zijn soort in Rusland; ze maakt deel uit van een algemene zuivering die enkele maanden geleden begon. In april arresteerde het Kremlin Timur Ivanov, de voormalige onderminister van Defensie. Minister Sergei Shoigu werd vervangen door Andrei Beloussov, wiens profiel meer gericht was op de “economie”.

(HL with Manon Pierre - Source : La Dépêche - Picture : by Kremlin.ru via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-4.0

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren