Tagtik

Krijgt Belgische 'Tinder swindler' 6 jaar cel?

Een 27-jarige man uit Deurne legde via Tinder contact met talloze vrouwen en dwong hen om seksueel getinte beelden te sturen. Vervolgens dreigde hij ermee deze beelden met hun werkgever te delen. 

Het openbaar ministerie heeft maandag zes jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor de 27-jarige  X.S. Op Tinder deed hij zich voor als succesvolle zakenman die op zoek was naar een serieuze relatie. Onder een valse naam en met valse foto's legde hij contact met de dames. 

"Eens de slachtoffers een eerste maal beelden hadden gestuurd, hield hij niet meer op. Hij eiste meer en explicietere beelden en dwong hen om steeds verder te gaan. De beklaagde stuurde naar sommige slachtoffers ook een vriend met wie ze seks moesten hebben. Die vriend was hijzelf. Als ze weigerden op zijn verzoeken in te gaan, dreigde hij de beelden die hij al in zijn bezit had naar hun familie of werkgever te sturen. Hij had een speciale app waardoor de beelden die via Snapchat werden gestuurd, niet automatisch werden gewist, maar bewaard konden worden", zei de procureur.

Er werden inmiddels reeds 27 slachtoffers geïdentificeerd, maar er zijn er wellicht nog veel meer. De man uit Deurne werd uiteindelijk in augustus 2021 gearresteerd. Opvallend: hij werd in 2018 al veroordeeld tot twee jaar met voorwaarden voor gelijkaardige feiten.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren