Tagtik

“Europese leiders moeten dankbaar zijn dat ik Wagnertroepen niet op hen loslaat”

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) verwacht een bedankje van de Europese leiders. De vertrouweling van Poetin vindt immers dat ze hem dankbaar moeten zijn dat  hij het Russische huurleger Wagner niet in Europa stationeert.

Harde woorden van de Wit-Russische dictator Loekasjenko: "De Europese leiders moeten dankbaar zijn dat ik Wagnertroepen niet op hen loslaat". De spanningen blijven hoog oplopen tussen Wit-Rusland en Polen.

Volgens de Wit-Russische president zijn de Wagnersoldaten erg “wraakzuchtig”. “Heel wat strijders zijn verminkt of dood. Denk je dat ze dat zullen vergeten? Nee, dat zullen ze niet. Dus laat anderen ervoor bidden dat wij ze hier houden en voor hen zorgen”, klonk het. “Zo niet, zouden ze Rzeszow en Warschau een zware klap toebrengen.” Volgens Loekasjenko verricht Wit-Rusland een goede daad door de huurlingen op te vangen. “Het gaat niet om “maar” duizend mannen (...). Vandaag hebben ze de controle over 30.000 mensen. Dus in plaats van te klagen, zouden ze me beter bedanken”, besloot hij.

(Skwadra by Tagtik/Source: Newsweek/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren