Tagtik

“NAVO moet voorbereid zijn op slecht nieuws uit Oekraïne”

De Russische inval in Oekraïne gaat nog steeds verder. Hoe dit bloederige conflict zal aflopen, kan niemand met zekerheid zeggen. NAVO-baas Jens Stoltenberg waarschuwt echter wel alvast dat de militaire alliantie zich moet voorbereiden op slecht nieuws van het Oekraïense front. 

“Oorlogen ontwikkelen zich in fases”, zei de secretaris-generaal van de NAVO in een interview met de Duitse omroep ARD. “We moeten ook voorbereid zijn op slecht nieuws”, stelt hij over de oorlog, die in een patstelling lijkt te zijn terecht gekomen. 

Extra Russische troepen
De Russische president Vladimir Poetin ondertekende vrijdag een decreet over een nieuwe uitbreiding van het aantal soldaten in het Russische leger. Volgens dat decreet moeten er 15 procent of 170.000 soldaten bijkomen.

'Oekraïne blijven steunen'
“We moeten Oekraïne steunen in goede en slechte tijden”, aldus Stoltenberg. Een Russische overwinning zou niet alleen een tragedie zijn voor Oekraïne, maar ook een gevaar inhouden voor de rest van de bondgenoten, beklemtoonde Stoltenberg. “Hoe meer we Oekraïne steunen, hoe sneller de oorlog zal eindigen.”

(Skwadra by Tagtik/Source: ARD - The Independent/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren