Tagtik

“Noord-Korea vormt onze grootste bedreiging”

Omdat Noord-Korea enorme hoeveelheden militaire producten aan Rusland levert, blijft het Kievs “grootste probleem”. 

Kyrylo Boudanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, zei zaterdag op een conferentie in Kiev: “Van alle bondgenoten van Rusland is Noord-Korea ons grootste probleem, omdat het met de hoeveelheid militaire producten die het levert, echt invloed heeft op de intensiteit van de gevechten”.  

De generaal gaf ook toe dat de situatie kritiek werd voor de Oekraïense strijdkrachten vanwege de “enorme hoeveelheden artilleriemunitie” die door de Noord-Koreaanse autoriteiten werden geleverd. “Helaas kunnen we daar op dit moment niets aan doen”, geeft hij toe. Waarna hij verder gaat: “het feit dat ze ook ballistische raketten leveren is onaangenaam, maar minder ernstig vanwege de kleinere hoeveelheid”. 

Hoewel Pyongyang ontkent raketten en munitie aan Rusland te hebben geleverd ter ondersteuning van het conflict in Oekraïne, bevestigt het onderzoeksorgaan 'Conflict Armament Research' niettemin dat analyses op puin hebben aangetoond dat “raketten die dit jaar in Noord-Korea zijn geproduceerd, worden gebruikt in Oekraïne”.

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Midi Libre/Picture: President Of Ukraine via Wikicommons under license Creative commons CC0 1.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren