Tagtik

“Trump zal geschiedenis ingaan als verantwoordelijke voor bestorming Capitool”

De gewezen Amerikaanse vicepresident Mike Pence stond ooit hondstrouw in het kamp van Donald Trump, maar daar is sinds dat Pence in 2020 weigerde om de verkiezingsresultaten in 2020 aan te passen verandering in gekomen.

Mike Pence heeft zaterdag verklaard dat ex-president Donald Trump de geschiedenis zal ingaan als “verantwoordelijke” voor de bestorming van het Capitool in 2021. 

In een toespraak op het ‘Gridiron Dinner’, een galadiner dat georganiseerd wordt door journalisten en waar vooraanstaande politici bij aanwezig zijn, stelde Pence orde op zaken. “President Trump had ongelijk. Ik had niet het recht om het resultaat van de verkiezing teniet te doen. Zijn onvoorzichtige verklaringen brachten mijn familie in gevaar en al wie zich die dag in het Capitool bevond. En ik weet dat Donald Trump de geschiedenis zal ingaan als verantwoordelijke”, zei Pence, geciteerd door verschillende media. Vicepresident Pence moest zich tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 in veiligheid laten brengen op een beveiligde locatie omdat verschillende Trumpaanhangers hem wilden aanvallen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren