Tagtik

Loodzware straf voor tieners die naar buitenlandse televisie keken

Twee Noord-Koreaanse jongeren zijn veroordeeld tot 12 jaar dwangarbeid omdat ze naar Zuid-Koreaanse tv-shows hadden gekeken. Dat blijkt uit beelden van BBC Korea uit 2022.

Het regime van Noord-Korea verbiedt haar inwoners om naar tv-programma's uit Zuid-Korea te kijken en dat ondervonden twee jongens van 16.

Op de beelden, die gefilmd lijken te zijn in 2022, zijn twee 16-jarige jongens te zien die in de boeien worden geslagen in een openluchtstadion door twee agenten in uniform. 

“De cultuur van het verrotte marionettenregime heeft zich zelfs verspreid naar tieners,” zegt ook een stem op de video. Een duidelijke verwijzing naar Zuid-Korea. “Ze zijn pas 16 jaar oud, maar ze hebben hun eigen toekomst geruïneerd,” voegt de stem eraan toe. De jongens werden door de agenten ook bij naam genoemd en hun adres werd onthuld. Vervolgens worden ze in de rechtbank vernederd en krijgen ze te horen dat ze tot maar liefst 12 jaar dwangarbeid worden veroordeeld. En daar mogen ze eigenlijk nog blij mee zijn, aangezien er heel vaak de doodstraf wordt uitgevoerd voor wie naar Zuid-Koreaanse muziek luistert bijvoorbeeld.

Het gaat om bijzonder unieke beelden aangezien het regime in Noord-Korea er alles aan doet om foto’s, video’s en ander bewijs van het leven daar niet naar de buitenwereld te lekken.

(Tagtik/Source: BBC Korea - Nieuwsblad/Illustration: Micha Brandli for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren