Tagtik

Man die kinderen neerstak in speeltuin is Syrische asielzoeker (31)

In een park in de buurt van het meer van Annecy, in het departement Haute-Savoie in het oosten van Frankrijk, heeft een man met een mes donderdag meerdere personen, onder wie enkele kinderen, aangevallen. Dat melden Franse media.

De man kon door de politie worden opgepakt. Vier jonge kinderen en twee volwassenen zijn zwaargewond geraakt. Twee van hen zijn in levensgevaar. Op het moment van de aanval zouden kinderen van meerdere klassen zich in het park hebben bevonden. In dat park vertoeven ook vaak toeristen met hun kinderen.

Nederlandse en Britse kinderen
Bij de aanval vielen vijf zwaargewonden: één volwassene en vier jonge kinderen. Volgens de Franse procureur Line Bonnet-Mathis gaat het om een broertje en zusje van 2 en 3 jaar, een kind van 2 en een kind van 22 maanden. Twee van hen hebben de Nederlandse en de Britse nationaliteit. Zij waren op vakantie aan het meer. Eerder werd gezegd dat het om een Duits kind ging, maar dat bleek niet te kloppen. Het jongste en het oudste kind zijn in levensgevaar.

Dader zonder strafblad met gezin in Zweden
De dader is de 31-jarige Abdalmasih H. Hij droeg een hoofddoek tijdens de aanval. De man is een asielzoeker uit Syrië. Hij raakte ook gewond toen de toegesnelde agenten hem neerschoten. Hij kon snel overmeesterd en opgepakt worden. Op sociale media doen video’s van de aanval de ronde. Daarop is te horen hoe de dader twee keer in het Engels “in de naam van Jezus Christus” zegt tijdens de steekpartij. Hij droeg een kruisteken. Hij zou het duidelijk op kleine kinderen gemunt hebben. De man heeft geen strafblad en is bij geen enkele inlichtingendienst in Europa gekend. Hij had met succes asiel aangevraagd in Zweden en stichtte er een gezin. Hij had een Zweedse vrouw en heeft er een kind van 3. Waarom hij dan naar Frankrijk trok en er asiel aanvroeg, is nog niet duidelijk. Volgens getuigen zou hij al een tweetal maanden in het park rondgehangen hebben en steeds in het zwart gekleed zijn.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren