Tagtik

Man steekt politieagent dood in Brussel

Donderdagavond omstreeks 19.15 uur werden twee agenten van de politiezone Brussel Noord met hun patrouillewagen tegengehouden door een man met een mes. De agenten lieten hun raampje zakken, waarna de man meteen uithaalde met een mes. Hij stak één agent in de nek en zijn collega in de arm.

De gewonde agenten riepen versterking op en een inspecteur van de ploeg die ter plaatse snelde, schoot de verdachte in het been en de buik. Beide gewonde agenten werden naar het ziekenhuis gebracht. De 29-jarige agent die in zijn hals werd gestoken, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn collega verkeert in levensgevaar. 

De dader werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou niet in levensgevaar verkeren. Hij zou donderdagochtend voor de aanval het commissariaat in buurgemeente Evere binnengestapt zijn, waar hij volgens politiebronnen geroepen zou hebben dat hij agenten ging vermoorden. Tevens vroeg hij om psychologische hulp. Op verzoek van de magistraat begeleidde de politie de man naar de psychiatrische eenheid van het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Woluwe voor een opname. Hij verliet echter het psychiatrische ziekenhuis 's avonds al op eigen verzoek. Daarna viel hij de agenten aan in Schaarbeek.

Het onderzoek is overgenomen door het federaal parket, dat onderzoekt of het om een terreurdaad gaat. De dader zou 'Allahu Akbar' geroepen hebben.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren