Tagtik

Man vindt gouden munten met waarde van miljoenen in maïsveld

Een man die anoniem wenst te blijven heeft anderhalve maand geleden 800 gouden munten opgegraven in een maïsveld in het Amerikaanse Kentucky. De schat dateert uit de tijd van de burgeroorlog en is nu veel, heel veel waard.

Volgens muntenverhandelingswebsite GovMint.com, die de vondst de naam ‘Great Kentucky Hoard’ gaven, dateren de munten van 1840 tot 1863. Er zouden ook enkele “super zeldzame” munten tussen zitten. “De meest verbazingwekkende ontdekking in deze muntschat zijn een achttiental 1863-P $20 Gold Liberty munten, een van de zeldzaamste jaartallen in de $20 Liberty serie! Dit is een munt die vaak een prijs van zes cijfers opbrengt”, aldus de website. De authenticiteit van de munten werd later ook nog bevestigd door een ander bedrijf. In totaal zouden de 800 gouden munten een waarde van meerdere miljoenen dollar hebben.

Te koop
De munten worden nu te koop aangeboden. Een deel van de munten worden aan 995 dollar (893 euro) tot 1.295 dollar (1.163 euro) per stuk verkocht, terwijl geïnteresseerden de prijs van de zeldzamere stukken moeten aanvragen. De prijs van zo’n Gold Liberty Double Eagle kan oplopen tot meer dan 380.000 dollar (341.316 euro).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren