Tagtik

"Maximale beveiliging" aan Russische grens: erkenning van het falen van Poetin?

Vanaf 23 juli beperkt Rusland de toegang tot 14 plaatsen vanwege aanhoudende Oekraïense aanvallen. Deze aanvallen zijn een vergelding voor vijandelijke bombardementen.

In de regio Belgorod, langs de grens met Oekraïne, "gaan we de toegang beperken tot 14 plaatsen waar de operationele situatie extreem moeilijk is", kondigde gouverneur Vyacheslav Gladkov aan op Telegram. Hij zei dat het essentieel was om "maximale veiligheidsmaatregelen te nemen". 

Een verklaring die klinkt als een erkenning van het falen "van het Russische verrassingsoffensief dat Vladimir Poetin begin mei had bevolen", aldus de Belgische media Le Soir. De aanval werd uitgevoerd in de Oekraïense regio Kharkiv, precies om aanvallen op Belgorod te voorkomen.

En terwijl deze extreme maatregelen werden aangekondigd, kwamen er net een paar burgers om na een (explosieve) aanval met een Oekraïense drone in de buurt van Belgorod.

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: Le Soir/Picture: The Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren