Tagtik

Mysterie van de Titan eindelijk ontrafeld? Wrakstukken onderzeeër en menselijke resten teruggevonden!

Brokstukken van de Titan-onderzeeër werden ruim drie maanden na de implosie op grote diepte gevonden, zo maakte de Amerikaanse kustwacht dinsdag bekend.
Het wrak werd naar verluidt voor analyse naar een haven aan de Amerikaanse kust gebracht. Ook eventuele menselijke resten zullen door deskundigen moeten worden onderzocht.

De duikboot verdween op 18 juni, terwijl hij op weg was naar het wrak van de Titanic met vijf mensen aan boord: de Fransman Paul-Henri Nargeolet (77 jaar oud), de Brit Hamish Harding (58 jaar oud, CEO van het privéjetverkoopbedrijf Action Aviation, gevestigd in Dubai), de Brits-Pakistaanse bedrijfsadviseur Shahzada Dawood (48 jaar oud) en zijn zoon Suleman (19 jaar oud), evenals Stockton Rush (61 jaar oud), de CEO van Oceangate, het bedrijf dat de onderzeeër ontwierp.
Sommige van deze passagiers hadden sinds de jaren tachtig al meer dan dertig duiken gemaakt met de RMS Titanic, aldus een bericht van Stockton Rush een paar dagen voor de tragedie.

De zoekacties maakten het mogelijk om het wrak van de onderzeeër op 500 meter van dat van de Titanic te vinden. De meest waarschijnlijke hypothese is dat de onderzeeër implodeerde, waarbij de romp bezweken was onder de druk van de diepte, waardoor de implosie ontstond.

Het contact met de onderzeeër werd ongeveer 1 uur en 45 minuten na vertrek plotseling verbroken, met zuurstof aan boord voor goed 96 uur.

De Titan-onderzeeër werd door het bedrijf OceanGate Expeditions gebruikt om rijke toeristen naar het wrak van de Titanic te brengen. OceanGate is een Amerikaans bedrijf opgericht in 2009 en gespecialiseerd in onderwaterexpedities. Door samen te werken met NASA ontwikkelde het bedrijf de "Titan", een 7 meter lang koolstofvezelschip dat meer dan 10 ton weegt en tot een diepte van 4000 meter kan duiken, met een autonomie van 4 dagen en 4 nachten.

(Skwadra and LM by Tagtik/Picture Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren